ទីស្ដីការគណៈរដ្ឋមន្ត្រី៖ នាព្រឹកថ្ងៃព្រហស្បតិ៍ ១៣កើត ខែចេត្រ ឆ្នាំរោង ឆស័ក ពុទ្ធសករាជ ២៥៦៨ ត្រូវនឹងថ្ងៃទី១០ ខែមេសា ឆ្នាំ២០២៥ ឯកឧត្តម ខូវ មាស អគ្គលេខាធិការរង អាជ្ញាធរទន្លេសាប និងជាសមាជិកក្រុមប្រឹក្សាស្តារអភិវឌ្ឍន៍វិស័យកសិកម្ម និងជនបទ បានអញ្ជើញចូលរួមពិធី សម្ពោធដាក់ឱ្យប្រើប្រាស់យុទ្ធសាស្ត្រជាតិ ស្ដីពីសន្តិសុខស្បៀង និងអាហារូបត្ថម្ភលើកទី 3 ឆ្នាំ2024-2028 (Launching Ceremony 3th National Strategy for Food Security and Nutrition 2024-2028) ក្រោមអធិបតីភាព ឯកឧត្តម បណ្ឌិតសភាចារ្យ អ៊ុក រ៉ាប៊ុន ទេសរដ្ឋមន្ត្រី និងជាប្រធានក្រុមប្រឹក្សាស្ដារអភិវឌ្ឍន៍វិស័យកសិកម្ម និងជនបទ។
សូមជម្រាបជូនថា: យុទ្ធសាស្ត្រជាតិ ស្ដីពីសន្តិសុខស្បៀង និងអាហារូបត្ថម្ភ គឺមានគោលបំណង លើកកម្ពស់របបអាហារសុខភាព តាមរយៈការផ្លាស់ប្ដូរឥរិយាបទបុគ្គល និងសង្គម រៀបចំបរិស្ថានស្បៀង ដោយផ្ដោតទៅលើគុណភាព សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ និងលើកកម្ពស់លទ្ធភាពទទួលបាននូវសេវាអាហារូបត្ថម្ភផ្សេងៗ។ ចក្ខុវិស័យសំខាន់គឺ ធ្វើឱ្យប្រជាជនកម្ពុជាគ្រប់រូបទទួលបាននូវអាហារគ្រប់គ្រាន់ប្រកបដោយសុវត្ថិភាព តាមរយៈការពង្រឹងប្រព័ន្ធស្បៀងឱ្យកាន់តែមាន ភាពធន់ ចីរភាព បរិយាបន្ន និងសមធម៌ ដើម្បីឱ្យប្រជាពលរដ្ឋទទួលបានអាហារឧបត្ថម្ភល្អ និងសុខភាពល្អ៕